IDEE- ja ANDMEBAAS
pidupäeva korraldamiseks

04.10 2016

Maitsval toidul on Sinu korraldatava ürituse õnnestumisel väga suur roll. Korraldajana peaksid Sa teadma, millist emotsiooni Sa oma üritusel soovid luua ja selle selgelt ka toitlustajale edasi andma.

Kui  korraldad suuremat pidupäeva, esita endale järgmised küsimused. Need vastused aitavad toitlustusfirmal pakkuda Sulle Sinu ürituse eesmärke ja osalejate vajadusi toetavat menüüd.

Kes on Su külalised ja millist menüüd nad eelistavad?

Menüü koostamine sõltub osavõtjate taustast ning sellest, millal üritus algab, milline on päevakava ja formaat ning kas on vaja jälgida mingit kindlat stiili.

  • Kas Su üritusel osalevad inimesed külastavad palju samalaadseid üritusi? Kas menüü peaks neid üllatama?
  • Kas üritusel osaleb erinevatest rahvustest inimesi, kel on erinevaid ootusi ja nõudmisi?
  • Kas osalejad on ühest või erinevatest vanusegruppidest. Nooremad osalejad on tavaliselt avatumad uuele ja huvitavale, ka ei pane nad pahaks vürtsikamat toitu. Eakad inimesed eelistavad sageli “rahulikumat” menüüd.

Kas on vaja erimenüüd?

  • Kas üritusel osaleb inimesi, kes religioossetel põhjustel ei saa süüa mõnda toitu?
  • Kas kellelgi on allergia mõne toiduaine vastu allergilised (sh ka laktoosi- ja gluteenitalumatus)?
  • Kas osalejate hulgas on taime- või toortoitlasi? Aina rohkem näeme trendi, kus külalistele tahetakse pakkuda midagi uut ja tervislikku. Populaarsed on näiteks taime- ja toortoidumenüüd.
  • Mõtle koostisainete loeteluga siltidele
  • Ürituse korraldajana võiksid juba eelnevalt paluda osalejatel teada anda, kui neil on menüü osas erivajadusi.
  • Kas kiirem buffee või nõuab ürituse stiil mitmekäigulist õhtusööki – banketistiilis ümber laua istudes?

Kui tellid toidu, siis räägi toitlustusfirmaga! Anna võimalikult täpne ürituse kirjeldus koos võimalike erisoovide ja vajadustega. Siis saab kindel olla, et sinu pidupäev õnnestub!

 

  Jaga oma kogemust!
 
  Saada e-kiri